İlköğretim altıncı sınıf matematik dersi ölçüler ünitesinde öğrenme eksiklikleri tamamlanarak yapılan öğretimin öğrenci başarısına etkisi
The effect of completing education for the learning difficulties in unit of measurements of mathematics lessons to sixth grade students' achievement
  1. Tez No: 212328
  2. Yazar: SEMAGÜL KÖSE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HACI SULAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Öğrenme eksikliği, öğrenme eksikliğini tamamlama eğitimi, ölçüler ünitesi, ilköğretim, Learning difficulties, completing education, unit of measurements, elemantary school, achievement
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu araştırmada ilköğretim altıncı sınıf matematik dersi ölçüler ünitesinde öğrenme eksiklikleri tamamlama eğitiminin, öğrenci başarısına etkisi araştırılmıştır. Araştırmada kontrol gruplu ön test-son test modeli kullanılmıştır. Ölçüler ünitesindeki her konu için bir deney (öğrenme eksiklikleri tamamlanan) ve bir de kontrol grubu (öğrenme eksiklikleri tamamlanmayan) oluşturulmuştur. Matematik başarı testi hazırlanmıştır. Deney ve kontrol gruplarına MBT ön test olarak uygulanmış sonra deney gruplarına öğrenme eksikliklerini tamamlama eğitimi uygulanmıştır. Ünite öğretim etkinliklerinden sonra aynı test son-test olarak uygulanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde t-testi kullanılmıştır. Denel işlemler ve uygulanan test sonunda öğrenme eksikliklerini tamamlama eğitiminin matematik dersinde ölçüler ünitesinde anlamlı düzeyde etkili olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of comleting education with regard to learning difficulties on the 6th grades students? achievement in units of measurements in mathematics is examined. A pre-test and post test with control group model has been used in the research. For each subject in units of measurements, the experimental group with learning difficulties received completing education and the control group did not. A mathematics achievement test were preared. Pre-test were administered to all groups at the beginning. After the teaching activities the same test was administered as a post-test. T-test is used on the data analysis for comparing groups. The results showed that completing education course for learning difficulties in mathematics resulted in a significantly higher level of achievement for the 6th grades students.