UML ile sanal kampus modellemesi
Virtual campus modelling with UML diagrams
- Tez No: 212337
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞİRZAT KAHRAMANLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: uzaktan egitim, sanal kampüs, uml, uml diyagraml, distance learning, virtual campus, uml, uml diagrams
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalısma lisans ve yüksek lisans egitim veren bir üniversitenin uzaktan egitim sisteminin Uml ile modellenmesi amacıyla yapılmıstır. Bu amaçla sistem aktörleri ve rolleri belirlenmistir. Yazılımın gereksinimleri ayrıntılı olarak ortaya koyduktan sonra süreçler, veri yapıları, yazılım ve donanım bilesenleri üzerinde durulmustur. Örnek modellemede Uml diyagramlarının yedi çesidi; kullanım durum diyagramları, sınıf diyagramları, durum diyagramları, etkinlik diyagramları, ardısık sıra diyagramları, bilesen diyagramları ve yaygınlastırma diyagramları kullanılmıstır.
Özet (Çeviri)
This study has been presented for modelling the distance learning system of a university, which educates undergraduate and postgraduate students, by uml. For this reason, system actors and their roles have been determined. After necessities of the software were produced processess, data constructions, software and hardware components have been accented. In sample model the seven kinds of uml diagrams which are usecase diagrams, class diagrams, state diagrams, activity daigrams, sequence diagrams, component diagrams and deployment diagrams have been used.