Konya kent içi ulaşım sorunları ve çözüm önerileri
Konya urban transportation problems and solution proposals
- Tez No: 212343
- Danışmanlar: DR. M. LEVENT AĞIRDIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Trafik, Ulaşım, İnşaat Mühendisliği, Traffic, Transportation, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Trafik, Ulasım, Kaza istatistikleri, Anketler, Konya, Traffic, Transportation, Statistics of accident, Questionnaires, Konya
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
Günümüzde gelismekte olan kentlerin en önemli sorunlarının basında ulasım sorunları yer almaktadır. Bu çalısmada kentiçi ulasım sorunları; trafik, çevre ve ekonomi açısından gruplandırılarak incelenmistir. Çalısmanın bir sonraki bölümünde ise kentiçi ulasım sorunlarının çözümünde, geçmiste ve günümüzde uygulanan yöntemler arastırılmıstır. Sorunların geçmiste yüksek maliyetli yatırımlarla çözülmeye çalısıldıgı, günümüzde ise mevcut ulasım altyapısının verimli bir sekilde kullanılmasının gerektigi görülmüstür. Ayrıca, Konya sehir içinde 2005 ve 2006 yıllarında meydana gelen trafik kaza istatistikleri analiz edilmistir. Çalısmanın son bölümünde ise Konya kenti ulasım altyapısı ve kullanılan yolcu tasıma sistemleri incelenmis, otopark, bisiklet, tramvay, otobüs, minibüs, yaya ve yayalastırma memnuniyet anketleri yapılarak, Konya'da yasanan kentiçi ulasım sorunları ortaya konulmus ve bu sorunlara çözümler önerilmeye çalısılmıstır.
Özet (Çeviri)
Today, transporting problems take place at the top of the most major problems in the developing metropolises. In this study, urban transporting problems are evaluated by classifying in terms of traffic, environment and economy. In the following chapter to solve urban transporting problems, methods applied in the past and today are investigated. In the past, problems used to be solved by high price investments, besides, today, having known that present transporting infrastructure has been used to be most productive. Also, traffic accident statistics in Konya city centre 2005 and 2006 had been analysed. In the last chapter of this study, Konya city transporting infrastructure and used passenger transporting systems were examined , parking lot , tram , bicycle , public bus , minibus , pedestrian and pedestrian zone questionnaires were taken to carry out urban transporting problems in Konya city and solutions were tried to be brought against these problems.