Türkiye'de çevresel etki değerlendirmesi uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
Problems faced and solution recommandaions in the environmental impact assessment aplications in Turkey
  1. Tez No: 212557
  2. Yazar: NARAN ESGİCİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUZAFFER YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: ÇED Yönetmeliği, ÇED Raporu, Türkiye, Environmental Impact Assessment (EIA) Regulation, Environmental Impact Assessment (EIA) Report, Turkey
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Bu çalışmada, Türkiye'de Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) uygulanmasında karşılaşılan sorunları belirlemek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amaçlanmıştır. Söz konusu çalışma da, ÇED'in ortaya çıkışı, gelişimi, diğer ülkelerde uygulamşı ve ÇED ile ilgili en uygun yaklaşım ve görüşler ile ÇED'in ülkemizde uygulanması sırasında ortaya çıkan sorunlar saptanmıştır. Çalışmanın özünü oluşturmak üzere; Türkiye'de ÇED uygulamalarındaki sorunların belirlenmesi için farklı disiplinlerden uzman kişilerle anket yapılmıştır. Sonuçlar değerlendirilmiş ve tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is evaluating the problems faced during Enviromental Impact Assessment (EIA) applications and developing solution suggestions related with this subject. in this study, beginning and development of EIA, applications in other countries, best available approach and opinions and problems occured during the application of EIA in our country was defîned. in order to establish the base of the study to deterrnine the problems of EIA applications in Turkey, an inquiry was done with different experts from different groups. Results are submitted and discussed as graphs.