Mevcut binaların değerlendirilmesi ve güçlendirilmesinin 2006 Deprem Yönetmeliği kapsamında irdelenmesi
The study of evaluation and reinforcement of the existing structures issue, under the new Requlations of the Structures at Seismic Zones 2006
  1. Tez No: 212558
  2. Yazar: ÖZGÜR GÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BEYTULLAH TEMEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Deprem, Bina Analizi, Performans, Güçlendirme, Earthquake, Structural Analyses, Performance, Reinforcement
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 190
Özet
Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik 2007 yılı içinde yürürlüğe girmiştir. Ülkemizde daha önce herhangi bir düzenleme altına alınmayan Mevcut Binaların Değerlendirilmesi ve Güçlendirilmesi konusu yeni yönetmeliğe Bölüm 7 olarak eklenmiştir. Deprem Yönetmeliğine eklenen bu bölüm ile mevcut binaların deprem performansı bakımından yeterliliği ve çıkan sonuçlara göre güçlendirme esasları belirlenmiştir. Bu tez çalışması ile, Yürürlüğe giren yeni esaslar ve analiz yöntemleri, değişik yapı örnekleri üzerinde, yapı analizi yapan SAP 2000 paket programı ile irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The new Requlations of the Stmctures Under Seismic Zones is published in year 2007. The“Evaluation and Reinforcement of the Existing Stmctures”issue which was never regulated at our country before is now exist as Chapter 7 at the new regulation. The goal of the thesis“The study of, Evaluation and Reinforcement of the Existing Stmctures, which was added to new Requlations of the Stmctures Under Seismic Zones”is to research the issue by SAP 2000 statical analyses software and to analyse different kinds of stmctures under new regulation rules.