EÜAŞ/AEL işletmesinde bant dağıtım merkezinin taşınması projesinin CPM ile planlanması
Planning of relocation of belt distribution center project using CPM the EÜAŞ/AEL
  1. Tez No: 212607
  2. Yazar: MUSTAFA GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SUPHİ URAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Kritik Yol Metodu, Proje Yönetimi, Açık İşletme, Kışlaköy, Critical Path Method, Project Management, Open Cast Mine, Kışlaköy
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışmada EÜAŞ Genel Müdürlüğü AEL İşletme Müdürlüğü Kışlaköy Açık İşletmesindeki Bant Dağıtım Merkezinin yeni yerine taşınması projesinin Kritik Yol Metodu (CPM) yöntemi ile planlaması yapılmıştır. Yeni bant dağıtım merkezi 6 kazı hattı ve 5 döküm hattı ile 2 kömür hattından oluşmaktadır. Bant Dağıtım Merkezini yeni yerine taşımak için yerine getirilmesi gereken faaliyetler tanımlanarak, projenin zamanında bitirilebilmesi için, kritik yol üzerindeki faaliyetler belirlenmiştir. Kritik yol üzerindeki faaliyetlerin tamamlanma süresi 483 gün olarak hesaplanmıştır ve bu faaliyetlerde olabilecek bir gecikme projenin tamamlanma süresini uzatacaktır.
Özet (Çeviri)
Relocation activities of belt distribution point in Afşin ? Elbistan, Kışlaköy open cast mine (EÜAŞ) was analyzed using Critical Path Method (CPM). New belt distribution point consists of 6 belt conveyor lines comes from excavating site of the mine, 5 belt conveyor lines comes from dumping area and 2 belt conveyor lines go to coal stock pile. All the activities necessary to relocate belt distribution point is identified and the activities take place on the critical path were determined. Totally, 483 working days are needed to complete the project and any delay on these activities cause to extend project completion time.