Wireless multicast streaming
Kablosuz çoklu iletişim yoluyla duraksız akım
- Tez No: 213170
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADİL ALPKOÇAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Çoklu medya sorgulama, ESG, FEC, kablosuz duraksız akım, MBMS, MPEG-7, mobil TV, performans analizi, rebuffering etkisi, tune-in gecikmesi, ESG, FEC, MBMS, MPEG-7, mobile TV, multimedia query, performance analysis, rebuffering effect, tune-in delay, UMTS emulation, wireless streaming
- Yıl: 2008
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu tez emülasyonu yapılan UMTS ortamı üzerinde Çoklu Medya Tüm Kamuya Çoklu İletişim ve Gruba Çoklu İletişim Sistemi (MBMS) duraksız akım dağıtım metodunun Reed Solomon FEC algoritmasıyla elde edilen performans analizini, gözlenen tune-in gecikmesini, rebuffering etkisi gecikmesini, MPEG-7 'yi ve elektronik hizmet rehberini içermektedir.Bu tez mobil TV 'ler için tasarlanan MBMS hizmetleri ve oturumlarının çoklu medya sorgulamasını içeren, sunulan medyanın türüne göre hizmetleri sınıflandıran ve ağaç görünümünde listeleyen MPEG-7 tabanlı elektronik hizmet rehberini tanıtır. Hazırlanan prototip OMA BCAST ESG parçalarını içerir ve ESG `nin içerik tanımını sağlayan parçasını MPEG-7 kullanarak genişletir. Önerilen ESG prototipi Visual Studio .Net 2005 Smartphone Emulatorü üstünde geliştirilmiştir.Tezde ayrıca YouTube codec `leri, arayüzleri ve YouTube ile MBMS `nin beraber çalışıp çalışmayacağı üzerinde yapılan araştırma verilmektedir. Xenon Streamer ve Darwin Streaming Server (DSS) `ın karşılaştırması ve bu sunucular üstündeki karşılaştırma testleri de sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis covers performance analysis of Multimedia Broadcast Multicast System (MBMS) streaming delivery method on emulated UMTS environment considering Reed Solomon Forward Error Correction (FEC) algorithm, tune-in delay, rebuffering effect, MPEG-7, Electronic Service Guide (ESG).This thesis introduces MPEG-7 based ESG for mobile TV that provides a multimedia query for MBMS services and sessions, retrieves a tree view of available services and a categorized view according to the genre grouping criteria. The prototype covers OMA BCAST ESG fragments and extends content fragment of ESG by MPEG-7. The proposed ESG prototype has been developed using Visual Studio .Net 2005 Smartphone Emulator.The thesis also covers research on YouTube codecs, interfaces and whether YouTube and MBMS would work together. Another thesis research covers comparison and testing of Xenon Streamer and Darwin Streaming Server (DSS).