Ağ güvenliği ve güvenlik duvarında vpn ve nat uygulamaları
Network security and vpn and nat applications in firewall
  1. Tez No: 213241
  2. Yazar: ZEYNEP YÜKSEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. N. ÖZLEM ÜNVERDİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ağ Güvenliği, Güvenlik Duvarı, VPN, NAT, Network Security, Firewall, VPN, NAT
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
Yapılan bu çalışmada ağ güvenliğini ilgilendiren her türlü bileşen incelenmiş ve son zamanlarda dünya çapında hızla yaygınlık kazanan güvenlik duvarı ile VPN ve NAT uygulamaları detaylı bir şekilde ele alınmıştır. İstenilen hedefe ulaşabilmek için ilk bölümde genel işaretleşme kavramları, modülasyon teknikleri ve iletim ortamları ele alındıktan sonra bir sonraki bölümde yerel alan ağlarında TCP/IP ve katman güvenliği incelenmiştir. Üçüncü bölümde kablosuz yerel alan ağı sistemleri ve bu sistemlerde uygulanan güvenlik stratejileri vurgulamıştır.Daha sonraki bölümde bilgisayar ağının güvenliğini ilgilendiren her türlü bileşenin yönetimi ile ilgili stratejinin resmi şekilde yazılı olarak ifade edildiği güvenlik politikaları ve güvenlik duvarı mimarileri ve bileşenleri detaylı bir şekilde ele alındıktan sonra bir sonraki bölümde ağ cihazları üzerinde nasıl önlemler alınabileceği irdelenmiş ve güvenliğin bir bütün olarak incelenmesinin gerekliliği vurgulanmıştır. Uygulamalarımızın olduğu son bölümde ise güvenlik duvarında VPN ve NAT uygulamaları incelenmiş ve sonuç kısmında ise ağ güvenliğinin önemi vurgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this project every component which is including network security were examined and firewall ,NAT and VPN technology studies which is growing rapidly were discussed. To reach the aim, firstly general signal concepts , modulation varieties and transmission media were analyzed after that in following chapter ,TCP /IP and layer security were examined in local area network. In the third chapter wireless local area network and its security were analyzed. In the next step Security policies and firewall architecturals which is including network security were emphasized.In other chapter it was discussed how to guard on the network equipment and security were examined as a whole. In the conclusion, NAT and VPN technology studies in firewall which will be available in the future were introduced.