Elektrik hatlarından iletişim (Power line communication): Sistem verilerinin aktarılması
Data transfer of a control system with using power line communication
  1. Tez No: 213489
  2. Yazar: RIDVAN BERBEROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GALİP CANSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik Hatlarından letisim (EH), DC-BUS, Elektrik Hatlarından Genis Bant, Sayısal saret Denetleyici (DSC 56F8000), Power Line Communication (PLC), DC-BUS, Broadband over Power Line (BPL), Digital Signal Controller (DSC 56F8000)
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu çalısmada; enerji ve haberlesme gereksiniminin tek bir hattan karsılandıgı DA fan motor kontrol sitemi gerçeklenmistir. letisimin elektrik hattı üzerinden yapılmasına olanak saglayan DC-BUS enerji hattı iletisim teknolojisi, çogullamalı ag yapısı sayesinde tek bir DA hattına baglı azami 16 adet uç birimin birbirleri ile 10 kbps aktarım hızına kadar haberlesmelerine olanak saglamaktadır. Bu sayede, kullanılan kablo miktarındaki azalma ile toplam yük azalmakta, kurulum kolaylıgı saglanmaktadır. Freescale Semiconductor 56F8000 sayısal isaret denetleyicisi ailesine ait 56F8013 kontrolörü ile çogullamalı DC-BUS ag yapısına sahip elektrik hatlarından iletisim uygulaması gerçeklestirilerek test edilmistir.
Özet (Çeviri)
A brushless DC fan motor control system that is powered and controlled through only one wire is presented in this paper. The DC-BUS power line multiplex technology transfers digital information to controller over a single cable that conducts both power and communication. The technology simplifies the installation, reduces harness weight and supports 16 devices operating at 10 kbps rate. A prototype power line communication system based on DC-BUS power line multiplex technology is designed and tested with using 56F8013 DSC from Freescale Semiconductor 56F8000 digital signal controller family.