Laplace-Bessel diferensiyel operatörüne karşılık gelen genelleştirilmiş maksimal fonksiyon ve genelleştirilmiş Riesz potansiyeli
Generalized maximal function and generalized Riesz potential associated with the Laplace-Bessel differential operator
- Tez No: 213783
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYHAN ŞERBETÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Laplace-Bessel diferensiyel operatörü, Genelleştirilmiş öteleme operatörü, B?Maksimal fonksiyon, B-Riesz potansiyeli, Genelleştirilmiş B-Maksimal fonksiyon ve Genelleştirilmiş B-Riesz potansiyeli
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu tez, beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrıldı ve tez hakkında genel bilgiler verildi. İkinci bölüm, ileri bölümlerde gerekli olan tanım ve teoremleri içermektedir. Üçüncü bölümde Laplace-Bessel diferensiyel operatörü tarafından üretilen maksimal fonksiyon ve Riesz potansiyeli tanıtılmış ayrıca varlık ve sınırlılık özellikleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde Genelleştirilmiş öteleme operatörü yardımıyla tanımlanan B-Maksimal fonksiyon ve B-Riesz potansiyeli tanıtılmış ve bunlar için sınırlılık koşulları belirlenmiştir. Son bölümde ise, Laplace-Bessel diferensiyel operatörüne karşılık gelen genelleştirilmiş maksimal fonksiyon ve genelleştirilmiş Riesz potensiyeline yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to introduction and general informations about thesis. The second chapter contains definitions and theorems necessary for next chapters. In the third chapter maximal function and Riesz Potential which are produced by Laplace-Bessel differential operator are introduced and also the properties of existence and boundness are investigated. In the fourth chapter B-Maximal funtion and B-Riesz Potential which are defined by generalized translation operator are introduced,and their boundness conditions are determined. In the last chapter generalized maximal function and generalized Riesz potential associated with the Laplace-Bessel differential operator are mentioned. Key Words : Laplace-Bessel differential operator,Generalized shift operator, BMaximal function, B-Riesz potential, Generalized B-Maximal function, Generalized BRiesz potential.