Banka iç denetim birimlerinde işe alma ve kariyer planlama süreçleri
Recruitment and career planning processes in internal audit departments of the banks
  1. Tez No: 214170
  2. Yazar: HAKAN KERİM KANTEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BERRAK KURTULUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Banking, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık sektörü, iç denetim, insan kaynakları yönetimi, kariyer planlama, isgören tedariki, Banking Sector, Internal Audit, Human Resources Management, Career Planning, Recritment
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Ülkelerdeki gelisime baglı olarak, son yıllarda çalısma alanları hizmet sektörüne dogru hızla kaymaktadır. Mali sistemin temel unsurlarından olan bankacılık da hizmet sektörünün önemli bir dalıdır. Bankacılık bir ülkenin ilerlemesi ve varlıgını sürdürebilmesi için lokomotif dallardan biri oldugundan bu sektör için çalısacak nitelikli isgören tedarikinin gerçeklestirilmesi de bir o kadar önemlidir. Bu çalısmada, bankacılık sektörünün en önemli bölümlerinden biri olan iç denetim birimleri için gerçeklestirilen isgören tedariki ve kariyer planlamasının, bankanın diger birimlerinden farklılık gösterdigi tezi öne sürülmekte, günümüz Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bankalardan elde edilen bilgilerle öne sürülen bu tezin dogrulugu kanıtlanmaya çalısılmaktadır.
Özet (Çeviri)
According to development in countries, recently businesses move to service sectors rapidly. Banking is an essential part of financial systems, is also an important part of service sectors. Banking is a leading sector to go forward and live forever of the countries, so that it is important to recruit qualified employees who will work in this sector. In this study, my thesis is on recruitment and career planning processes for Internal Audit Departments are different from the others. With the information from Banks, which are performed in Turkish Banking sector, I try to bear out an assertion.