Furniture systems for the automated office
- Tez No: 21526
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİME DEMİRKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
- Anahtar Kelimeler: Otomasyon, Çalışma Alanı, Ofis, iş istasyonu, Mobilya Sistemleri iv, Automation, Office, Workstation, Workplace, Furniture systems. iii
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Mobilya sistemleri, bilgisayar ve ilgili gereçlerin bulunduğu ofislerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sistemler her zaman verimli olmayıp, organizasyonların ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Bu çalışmanın amacı elektronik donatımlı ofislerde kullanılan mobilya sistemlerini inceleyerek, tasarımlarında kullanılan kriterleri saptamaktır. Bu kriterleri organizasyonel, fonksiyonel ve teknik gereksinimlerle, ergonomik ve sosyal veriler belirler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FURNITURE SYSTEMS FOR THE AUTOMATED OFFICE Guita Farivarsadri (Aviral) M.F.A in Interior Architecture Supervisor: Assist. Prof. Dr. Halime Demirkan February, 1992 Furniture systems are widely used in offices which utilize computers and related equipments. However, these systems are not always efficient and do not satisfy the needs of the organizations and the users. The aim of this study is to analyze these systems used in the automated offices and to set some criteria for their design. These criteria are derived from organizational, functional and technical needs and ergonomic and social considerations.