Kablosuz ağlarda güvenlik
Security on the wireless networks
  1. Tez No: 215923
  2. Yazar: ERCAN REİSOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YALÇIN ÇEKİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz Ag Tehditleri, Kabloluya Esdeger Gizlilik, Wi-fiKorumalı Erisim, Çok Güvenli Ag, 802.1x, Wireless Network Threats Wired Equivalent Privacy Wi-fi ProtectedAccess, Robust Security Network, 802.1x
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Kablosuz aglarda baglantı hızının kullanıcılar için makul seviyelere çıkması kablosuzag kullanımını yaygınlastırmıstır. Kablosuz agların genis bir sekilde kabul görmesi vebu aglara olan gereklilik, agların güvenligi ile ilgili bazi endiseleride beraberindegetirmistir. Kablosuz ag güvenligi için birçok yöntem mevcuttur ve her geçen güngelistirilmektedir. Kullanılan bu yöntemlerden bazıları güvenlik açıklarına sahiptir. Buaçıklardan dolayı kablolu aglarda tehdit altındadır.Bu çalısmada yaygın olarak kullanılan bilgisayar ag yapıları ve ag standardlarıanlatılmıs, kablosuz yerel ag standardı ve güvenlik yöntemleri üzerinde durulmustur.Mevcut kablosuz ag güvenlik yöntemleri irdelenmis, kisisel ve kurumsal yöntemleraçıklanmıstır. Ag güvenliginde seçilecek yöntemler karsılastırılmıstır. Son bölümdekablosuz aglara yapılan saldırılarda kullanılan saldırı araçlarından örnekler verilmistir.
Özet (Çeviri)
The increase of users connection speed at satisfactory levels increased the usage ofwireless network. A wide acceptance and the need of the wireless networks led tocertain concerns regarding the overall security of the networks. There are variousmethods for wireless network security and they are new improvements everyday. Someof these methods which are put into use have some security gaps. Hence, due to thesegaps the wired networks are also under threat.In this study, widely used computer network structures and network standards areanalyzed and wireless local network standards and security methods are explained. Thecurrent methods are analyzed, personal and institutional methods are explained as well.Some of the current methods in network security are compared. In the last part, Some ofthe attack tools used against wireless networks are given as examples to demonstratesome of the attacks.