Dairesel matrislerin oluşumu ve uygulaması
Generating circulant matrices and their application
- Tez No: 216053
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER FARUK GÖZÜKIZIL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Polinom Denklemler, Circulant Matrisler, Polynomial Equations, Circulant Matrices
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
- Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 44
Özet
Bu çalışma Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk GÖZÜKIZIL yönetiminde yapılarak Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'ne Yüksek Lisans Tezi olarak sunulmuştur.Çalışmanın ilk bölümünde literatür hakkında bilgi verilmektedir. İkinci bölümde çalışmada ihtiyaç duyulan bazı tanım ve teoremler yer almaktadır. Üçüncü bölümde polinom türü denklemlerin çözüm yöntemleri anlatılmaktadır. Dördüncü bölümde polinom türü denklemlerin dairesel metodla çözümü anlatılmaktadır. Son bölümü ise sonuç oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study has been leaded by Assist. Prof. Dr.Ömer Faruk GÖZÜKIZIL, a faculty of Mathematics Department at Science and Literature Faculty of Sakarya University. This thesis has been submitted to Sakarya University-Institute of Science.In the first part of the study a general information is given. In the second part, some necessary definitions and theorems which are needed are included. In the following part of the study, solution methods of polynomial equations are discussed. Then, circulant matrice method of polynomial equations are discussed. Lastly, there are results.