Services marketing: A case study on Middle East Technical University Computer Center
Servis pazarlaması: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi örneği
  1. Tez No: 21654
  2. Yazar: MELTEM UĞUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR ÇAĞLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Servis, Servis Pazarlaması, Bilgi İşlem Servislerinin Pazarlanması, Service, Services Marketing, Computer Center Services Marketing
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 220
Özet
Öz SERVİS PAZARLAMASI: ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM MERKEZİ ÖRNEĞİ UĞUR, Meltem Yüksek Lisans Tezi, İşletme Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Uğur ÇAĞLI Mart, 1992, 2 06 sayfa. Bu tezde, önce servis kavramı ve servis pazarlaması üzerine bir literatür araştırması yapılmış ve geleneksel pazarlama değişkenlerinin servis organizasyonları için nasıl değiştiği tartışılmıştır. Daha sonra, örnek bir servis organizasyonu olan ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi üzerinde bir uygulama yapılmıştır. Bilgi İşlem Merkezi kullanıcılarına uygulanan bir anket aracılığı ile şu anda uygulanmakta olan pazarlama değişkenlerinin etkinliği ve kullanıcıların verilen servislerle ilgili memnuniyet derecesi ölçülmüştür. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda bu organizasyon için pazarlama amaçları ve bu amaçlara ulaşmak için uygulanması gereken pazarlama planı hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SERVICES MARKETING: A CASE STUDY ON MIDDLE EAST TECHNICAL UNIVERSITY COMPUTER CENTER UĞUR, Meltem Master of Business Administration Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Uğur ÇAĞLI March, 1992, 206 pages. In this study, first a literature survey on services and services marketing has been conducted and how the traditional marketing mix variables are adopted for service organizations has been discussed. Then, a case study on a service organization namely METU Computer Center has been done. With the application of a questionnaire to users, the effectiveness of current marketing mix variables and satisfaction level of users for the current services are measured. The obtained results are then used to define the marketing objectives for this organization and prepare a marketing plan to pursue these objectives.