On calculution of bilateral generating functions of special functions using Sl(2) representations
Sl(2) temsillerinin kulllanılması ile özel fonksiyonların ikili doğurucu fonksiyonlarının hesaplanması
  1. Tez No: 216540
  2. Yazar: ÖZNUR ATAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. CENAP ÖZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Genelle¸stirilmi¸s Laguerre fonksiyonlar, Lie grup, Lie cebiri, Hipergeometrik fonksiyon, Casimir eleman, Generalized Laguerre functions, Lie group, Lie algebra, Hypergeometric function, Casimir element
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu tez genelle¸stirilmi¸s Laguerre ve bazı hipergeometrik fonksiyonların ¸ciftli ¨urete¸clerinin hesaplanmasında Lie grup ve Lie cebirlerinin matris temsillerinin ¨ozellikle SL2 'nin diferansiyel operat¨orlerle temsili kuramının kullanılması ¨uzerinedir. Tez, yukarıda belirtilen ¨ozel fonksiyonların do?grusal ¨urete¸c fonksiyonlarının hesaplanması ile ilgili detaylar ile beraber Lie grup ve Lie cebirlerinin ve temsillerinin kuramı ve bunların uygulamasını i¸cermektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis is using of theory of matrix representation of Lie groups and Lie algebras, particularly, representations of SL2 using differential operators on calculations of bilateral generating functions of generalized Laguarre and some hypergeometric functions. The thesis consists of the details of calculations of linear generating functions of special functions, with along applications of the theory of Lie groups and algebras, their representations to calculations of generating functions.