Tektür olmayan ilintili çevresel yansımalı ortamda sansürlemeli uyarlanabilir SYAO başarımı
Adaptive censored CFAR performance in nonhomogenous correlated clutter
- Tez No: 216734
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. KANİ MÜCAHİT ÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Radar sinyal işleme, Sabit Yanlış Alarm Oranı (SYAO) işlemcileri, tektür olmayan ortam, kısmi ilintili Gauss dağılımlı çevresel yansıma, otomatik sansürleme, Radar Signal Processing, Constant False Alarm Rate (CFAR) Processors, nonhomogenous background, partially correlated gaussian distributed clutter, auto-matic censoring
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu çalışmada tektür olmayan ve ilintili Gauss dağılımlı çevresel yansımalı ortamda ikili toplam sezimleyicisi kullanılarak Sabit Yanlış Alarm Oranı (SYAO) radar işlemcilerinin başarım analizleri yapılmıştır. Tektür olmayan ortamda, test hücresinin içinde bulunduğu tektür bölgeyi saptamak için yeni bir sansürleme algoritması önerilmektedir. Bu algoritma, test hücresi civarında çevresel yansımalı bölgeyi bulmak ve test hücresinin çevresel yansımalı bölge veya ısıl gürültülü bölge içinde olup olmadığına karar vermek için ilinti katsayısının kestirimlerini kullanmaktadır. Sansürleme prosedürü uygulandıktan sonra, bu bölge içinde SYAO analizi yapılmış, yeni sansürleme algoritması ile literatürde önerilen sansürleme algoritmasının yanlış alarm olasılığı başarımları bilgisayar simülasyonu kullanılarak karşılaştırmalı olarak yapılmıştır. Ayrıca, ideal durumda yani test hücresinin içinde bulunduğu tektür bölgenin ve test hücresinin bu bölge içindeki göreceli konumunun bilindiği ve hedefin ilintili çevresel yansımalı bölge içinde olduğu varsayıldığında, Swerling II hedef modeli için hedefin sezimleme başarımları simülasyonla elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this work, performance analysis of CFAR (Constant False Alarm Rate) radar pro-cessors in nonhomogenous partially correlated gaussian background is studied using binary integration detectors. in nonhomogeneous background, a new censoring algo-rithm is proposed to find the homogeneous region that the test celi is located. This algorithm uses the Fisher transform of correlation coefficient estimates to locate the clutter edge near the test celi and determine whether the test celi is in the termal noise or correlated clutter. After applying the censoring procedure, CFAR analysis is performed in this uncensored region (homogeneous region) and the probability of false alarm results of the new censoring algorithm and the proposed algorithm in the literatüre are compared using computer simulation. Also, in the ideal case, that is when the homogeneous region of the test celi and the relative position of test celi in that region is known a priori and assuming the target is immersed in the correlated clutter, detection performances for Swerling II targets are obtained by simulation.