Conceptual design of the order management system of a roller-bearing wholesaler
Bir rulman toptan satıcı firmasının sipariş yönetim sisteminin kavramsal tasarımı
- Tez No: 21689
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ONAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sistem, Alt Sistem, Yapısal Yaklaşım, Veri Akış Şemaları, Kavramsal Tasarım, Form Tasarımı, System, Sub-system, Structured Approach, Data Flow Diagrams, Conceptual Design, Forms Design
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 218
Özet
öz BİR RULMAN TOPTAN SATICI FİRMASININ SİPARİŞ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAVRAMSAL TASARIMI TURGUT, Atilla Hasan Yüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Zeynep Onay Ekim, 1992, 205 sayfa. Bu çalışmada, bir Türk rulman toptancı firmasının sipariş yönetim sistemi yapısal yaklaşımla çözümlenerek, firmanın sipariş yönetim sisteminde çeşitli sorun ve verimsizliklere neden olan alt sistemlerin yetersizlikleri saptanmaktadır. Mevcut sistemdeki yetersizliklerin üstesinden gelmek amacıyla yeni bir sipariş yönetim sisteminin kavramsal tasarımı alt sistemleri ve aktiviteleri bazında yapılmıştır. Ayrıca önerilen sistemdeki form ve raporlar iyi form tasannu için gerekli koşullara uygun olarak tasarlanmıştır. Önerilen sipariş yönetim sistemi Veri Akış Şemaları kullanılarak olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONCEPTUAL DESIGN OF THE ORDER MANAGEMENT SYSTEM OF A ROLLER-BEARING WHOLESALER TURGUT, Atilla Hasan Master of Business Administration in Management Supervisor: Assist. Prof. Dr. Zeynep Onay October, 1992, 205 pages. In this study, the order management system of a Turkish roller-bearing wholesaler company has been analyzed by employing a structured approach to determine the shortcomings of the company's sub-systems which lead to several problems and inefficiencies in the order management process. The conceptual design of a new order management system which aims at overcoming the deficiencies of the activities of the existing system has been described in terms of its sub-systems, and their activities. In addition, the forms and reports for the proposed system have been designed according to the guidelines of forms and reports design. The proposed order management system is depicted through Data Flow Diagrams.