Hacı Bayram-ı Veli ve tasavvufi görüşleri
Haci Bayram-i Veli and his mysticism views
  1. Tez No: 217064
  2. Yazar: AYŞE YILDIRIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRİ KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Hacı Bayram-ı Veli, Bayramîlik, Tasavvuf, Ankara, Hacı Bayram-ı Veli, Bayramilik, Mysticism, Ankara
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalışmada Anadolu'nun meşhur erenlerinden Hacı Bayram-ı Veli'nin tarihsel hayatı, kurucusu olduğu tasavvuf ekolü ve tasavvufi görüşleri araştırılmıştır. Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde; Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatı, doğumundan vefatına kadar ele alınmıştır.İkinci bölümde; Hacı Bayram-ı Veli'nin kurmuş olduğu Bayramîlik yolunun temel prensipleri ve bu yolun kolları üzerinde durulmuştur.Üçüncü bölümde; Hacı Bayram-ı Veli'nin tasavvufi görüşleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this project it was investigated that the historical life of famous holy person Hacı Bayram Veli, the school which was founded by him and his mystical thougts. Our Project consists of three parts.In the first part it was made a study about the life of Hacı Bayram Veli from his birth and death.In the second part, the principles of Bayramilik constructed by Hacı Bayram-ı Veli and the branches of this thought.In the third part, Hacı Bayram-ı Veli?s mystical thoughts was handled.