Ebûl-mu'în en-Nesefî'nin Tabsıratü'l Edille adlı eserinde yer alan hadislerin tahrici
The evaluations of hadiths which take place in Ebu'l Mu'în en-Nesefi's Tabsiratü'l Edille
- Tez No: 217071
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ OSMAN ATEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Ebû'l-Mu'în en-Nesefî, Tabsıratü'l-Edille, Kütüb-i Sitte, Hadis, Rivayet, İsnad, Ebû?l-Mu?în al-Nasafî, Tabsıratü?l-Edille, al-Kütüb al-Sitte, Hadith, Narration, Chain
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
Bu çalışmada, Ebû'l-Mu'în en-Nesefi'nin Tabsıratü'l-Edille adlı eserinde yer alan hadislerin tahrici yapılmaktadır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, Ebû'l-Mu'în en-Nesefi'nin hayatı, ilmi kişiliği, hocaları, öğrencileri, eserleri ve özellikle de Tabsıratü'l-Edille hakkında bilgi verilmektedir.İkinci bölümde, Tabsıratü'l-Edille'de Ulûhiyyet konularıyla ile ilgili olarak yer verilen hadislerin sıhhat durumları incelenmektedir.Üçüncü bölümde ise, nübüvvet, âhiret ve imâmetle ilgili hadislerin sıhhat durumlarının incelenmesine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study whether the reliabity of the ?hadiths? in Ebû?l-Mu?în en-Nesefî?s Tabsıratü?l-Edille is depertable or not. This study comprises from three sections.At the first section the life of Ebû?l-Mu?în en-Nesefî his scientific personality, teachers, students, studies especially information about are mentioned.At the second one whether the information about ?ulûhiyyet? in Tabsıratü?l-Edille is correct or not.As for the third section ?hadis inquirement? about ?âhiret and imâmet? takes place.