Konya örneğinde kentsel suçlar ve kent esenliği
Urban crimes and urban tranquillity in Konya case
  1. Tez No: 217157
  2. Yazar: ALİ ARDA YÜCEYILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. M. AKİF ÇUKURÇAYIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Public Administration, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Kentlesme, Suç, Kentsel Degisme, Kentsel Suç, Konya, Urbanization, Crime, Urban Change, Urban Crime, Konya
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Genis anlamıyla bir nüfus birikimi sürecinin sonuçları olan kentler; nüfus birikiminin, hızla artmaya devam etmesiyle, sorun potansiyeli yüksek yasam alanlarına dönüsmektedir. Bu baglamda bu sorun potansiyeli içinde kapladıgı yer ve diger kentsel sorunlarla (göç, yoksulluk ve gecekondulasma gibi) gösterdigi yakın nedensellik iliskisi göz önünde bulunduruldugunda, kentsel suç, kent yasamını en çok tehdit edenlerden biridir. Bu baglamda çalısma çerçevesinde kentsel suç olgusu, ?Teorik Çerçevede Suçun ncelenmesi?, ?Kentlesme ve Suç liskisi? ve ?Kentlesme ve Suç Baglamında Konya Örnegi? baslıkları altında incelenmistir.
Özet (Çeviri)
Cities which are the outcomes of a population accumulation process ın a broader sense; now becoming potentially problem zones by the rapid population growth. In this context, if its position and the casuality with the other urban problems (such as migration, poverty and shanty towns ) would take into consideration, urban crime is one of the most important issue that menace the city life. In this context, within the framework of the study, the urban crime fact analysed under ?Analyse of the Crime within Theoretical Framework?, ?Urbanization and Crime Relationship? and ?Konya Case in the Context of Urbanization and Crime? sections.