Pazarlama stratejileri karması ve pazar odaklılık ile firma performansı ilişkisi; endüstriyel mutfak sektöründe bir uygulama
The reletionship of firm performance regarding the marketing strategies mix and market orientation, a study on industrial kitchen sector
  1. Tez No: 217643
  2. Yazar: MURAT ÖZÜTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AYPAR USLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama Stratejileri Karması, Pazar Odaklılık, Firma Performansı, Endüstriyel Mutfak Sektörü, Marketing Strategies Mix, Market Orientation, Firm Performance, Industrial Kitchen Sector
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Yüksek Lisans Tezi, Pazarlama Stratejileri Karması Ve Pazar Odaklılık İle Firma Performansı İlişkisi; Endüstriyel Mutfak Sektöründe Bir Uygulama, T.C. Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalı. Günümüz koşulları çok sert rekabetlerin yaşandığı koşullardır. Bir günde değişen müşteri istekleri, yakalanması çok zor, dakikalarla değişebilen teknolojiler, rekabet edilmesi güç, yeni ve güçlü rakipler karşısında bir firmanın yaşamını sürdürebilmesi için pazarlama yapma ve pazar odaklı olma vazgeçemeyeceği bir unsurdur. Pazar odaklılık denilince, genel algı müşterinin isteklerine uygun davranış biçimlerinin geliştirildiği iş modellerinin oluşturulmasıdır. Klişeleşmiş aynı stratejilerle ilerleme kaydetmenin mümkün olmadığı günümüz pazarlarında, müşterilerin gereksinimlerini ve taleplerini pazarlama vasıtasıyla devamlı güncel tutmak ve yeni müşteriler kazanmaya çalışmak, mevcut rakiplerin ve yeni ortaya çıkacak rakiplerin de bir adım önünde olmamızı sağlayacaktır. Bu çalışmanın amacı, pazarlama stratejilerinin ve pazar odaklılığın etkilerinin firma performansı ilişkisini analiz etmektir. Pazar odaklılık ve pazarlama stratejileri performans üzerinde oldukça büyük etkilere sahiptir. Bu durum da girişimlerin yüksek gelişmeyi yakalamalarına neden olur. Bu araştırma pazar odaklılık ve pazarlama stratejileri arasındaki uyumun performans artışına neden olacağını ileri sürer. Bu tez 2007 yılında yapılmıştır ve 82 sayfadan oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
Master Thesis, The Relationship Of Firm Performance Regarding The Marketing Strategies Mix and Market Orientation, A Study On Industrial Kitchen Sector. T.C. Maltepe University, Institute For Social Sciences, Business Department. Nowadays we are facing with very hard competition conditions. The customers willings which are changing in one day, changes of technologies which is very difficult to catch and new and powerful competitors which is hard to compete, makes the marketing and to be market oriented terms very important for a firm in order to continue its life. The general sense for market orientation is to create job models for right behaviour forms of customers willings. To keep customers needs and demands actual with marketing and to work to gain new customers, will take us one step front between the present and new competitors, which you can not do the same with the klishe startegies. The aim of this study is to analyze the effects of market orientation and marketing strategies on the firm performance . The extent of market orientation and marketing strategies have taken together a great impact on the performance leading the enterprise to high growth levels. This study suggests that if the marketing strategies are consistent with market orientation the performance will increase. This thesis has been completed in 2007 and consists of 82 pages.