Kariyer yönetimi ve örgütsel bağlılık üzerine etkisi
Career management and its effects on organizational commitment
  1. Tez No: 217644
  2. Yazar: EMİNE GÖZDE ALBAYRAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MÜRŞİDE ÖZGELDİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel Bağlılık, Kariyer Yönetimi, Kariyer Planlama, Organizational Commitment, Career Management, Career Planning
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmada kariyer yönetimi ve kariyer yönetiminin örgütsel bağlılık üzerindeki etkileri incelenmiştir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kariyer ve kariyer yönetimi kavramları açıklanmış, kariyer yönetim süreci, bireysel ve örgütsel kariyer yönetimi ile kariyer yönetimi uygulamaları ve kariyer sorunları incelenmiştir. İkinci bölümde örgütsel bağlılık ele alınmıştır. Bu bölümde, örgütsel bağlılık kavramı tanımlanarak benzer kavramlarla ilişkisine değinilmiş, örgütsel bağlılığın sınıflandırmaları, örgütsel bağlılığı etkileyen faktörler ile örgütsel bağlılığın göstergeleri üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde kariyer yönetiminin örgütsel bağlılık üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılan araştırmadan elde edilen bulgular verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is to examine the use of career management and its effects on organizational commitment. The study consists of three parts. The career and career management are explained at the first part; individual and organizational career management, career management applications and its problems are also analyzed. At the second part, the organizational commitment is approached. In this part, the concept of organizational commitment is defined and its relations with similar concepts are mentioned. Also, the classification of organizational commitment, factors that effect organizational commitment and the indicators of organizational commitment are emphasized. At the third part of this study, the findings from the results of a questionnaire are given which is applied on employees to examine the effects of career management on organizational commitment.