Global tendencies, local implications: The role of international organizations in the wWst Bank and Gaza, 1993-2003
Küresel eğilimlerin yerel etkileri: Batı Şeria ve Gazze'de uluslararası örgütlerin rolü, 1993-2003
- Tez No: 218015
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖZLEM TÜR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Küresel Yönetim, Uluslararası Örgütler, Filistin, Global Governance, International Organizations, Palestine
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortadoğu Araştırmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışma uluslararası örgütlerin Batı Şeria ve Gazze'deki rolünü incelemiştir. Uluslararası örgütlerin rolü küresel yönetim bağlamında tartışılmıştır. Küresel değişim teorileri ışığında, uluslararası örgütlere verilen yeni roller Filistin çerçevesinde değerlendirilmiştir. Yerel ve uluslararası aktörler arasındaki karmaşık ilişkilere odaklanılarak küresel yönetimin temsilcileri olan uluslararası örgütlerin iyi yönetimi teşvik etme rollerinin Filistin devlet kurma sürecine etkisi incelenmiştir. Bunun yanı sıra uluslararası örgütler, Filistin'deki hedefleri, projeleri ve etkinleri açısından incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the role of international organizations in the West Bank and Gaza. The role of international organizations is discussed within the larger framework of global governance. In light of the theories on global transformation, the renewed role for international organizations as the agents of global governance is introduced within the Palestinian context. With a focus on the complex relationship between domestic and international actors, the role of international organizations as the promoters of good governance is examined in terms of Palestinian state building process. Several international organizations are introduced in terms of their objectives, projects and activities in Palestine.