Features of renaissance individualism and references to Machiavellian politics in Christopher Marlowe's the Jew of Malta, the tragical history of doctor Faustus and Tamburlaine, the great
Christopher Marlowe'un Maltalı Yahudi, doktor Faust'un trajik öyküsü ve Timurlenk adlı oyunlarındaki rönesans bireyselciliğinin ve Makyavelci yaklaşımın incelenmesi
  1. Tez No: 218037
  2. Yazar: AYŞE PIRIL ERYILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DÜRRİN ALPAKİN MARTİNEZ-CARO
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Marlowe, Machiavelli, Rönesans, Marlowe, Machiavelli, Renaissance
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu tez, Christopher Marlowe'un Maltalı Yahudi, Doktor Faust'un Trajik Öyküsü ve Timurlenk (Bölüm 1 ve 2) adlı oyunlarındaki ana karakterlerin sergiledikleri Makyavelci kurnazlık, gaddarlık ve çıkarcılık ile kararlılık ve bireyselcilik özelliklerini incelemektedir. Ardından, kurulu düzene karşı gelen bireyler olarak, bu karakterlerin başarı dereceleri analiz edilmektedir. Son olarak, bu çalışma, söz konusu karakterlerin Rönesans insanının teatral yansımalarını içerip içermediklerine açıklık getirmektedir. Dolayısıyla, bu çalışma, öncelikli olarak beş özelliğin incelenmesi ve bu özelliklerin karakterleri nasıl şekillendirdiği üzerinedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the Machiavellian concepts of cunning, cruelty and opportunism as well as self-determination and individualism with regard to the major characters in Christopher Marlowe?s plays, The Jew of Malta, The Tragical History of Doctor Faustus and Tamburlaine, Parts 1 and 2. The thesis then examines these characters? scales of achievement as individuals who challenge the established order. Finally, the thesis clarifies whether these characters are theatrical representatives of the Renaissance individual or not. Therefore, this paper primarily revolves around the analysis of the five concepts and how they give shape to the characters.