Elementary school teachers' views about their implementation of the assessment techniques recommended in the new mathematics curriculum
Sınıf öğretmenlerinin yeni matematik müfredatında tavsiye edilen değerlendirme tekniklerini uygulamaları hakkındaki görüşleri
- Tez No: 218052
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ERDİNÇ ÇAKIROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Degerlendirme Teknikleri, Matematik Egitimi, Matematik Ögretmenleri, Assessment Techniques, Mathematics Education, Mathematics Teachers
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalısma sınıf ögretmenlerinin yeni matematik müfredatında tavsiye edilen degerlendirme tekniklerini uygulamaları hakkındaki görüslerini arastırmayı amaçlamıstır. Çalısma 2006-2007 ögretim yılında Kırıkkale, Malatya ve Ankara illerinde bulunan 29 ilkögretim okulunda bulunan 306 ögretmen ile gerçeklestirilmistir. Ögretmenlerin yeni matematik müfredatında tavsiye edilen degerlendirme tekniklerini uygulamaları hakkındaki görüslerini degerlendirmek amacıyla `Degerlendirme Hakındaki Görüsler Anketi' araç olarak kullanılmıstır. Sonuçlar göstermistir ki; ögretmenlerin matematik derslerinde yeni degerlendirme yöntemlerinin uygulanmasına yönelik negatif düsünceleri yoktur fakat daha uygun degerlendirme süreci hakkında müfredat uzmanlarının destegine ihtiyaç duymuslardır. Ögretmen tecrübesinin, sınıf mevcudunun ve sınıf seviyesinin ögretmenlerin yeni matematik müfredatında tavsiye edilen degerlendirme tekniklerini uygulamaları hakkındaki görüslerine olan etkilerini degerlendirmek için tekli varyans analizi kullanılmıstır. Analiz sonuçları ögretmenlerin yeni matematik müfredatında önerilen ölçme tekniklerini uygulamalarıyla ilgili görüslerinin tecrübeye, sınıf mevcuduna ve egitim verilen sınıfa göre istatiksel olarak manidar bir fark göstermedigini ortaya koymustur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to investigate the views of elementary school teachers about their implementation of assessment techniques recommended in the new mathematics curriculum. The study was conducted with 306 elementary school teachers from 29 public schools in Kırıkkale, Malatya and Ankara in the 2006-2007 academic year. `Opinions about Assessment Questionnaire? was used as the instrument for assessing the opinions of the teachers about assessment techniques offered in new mathematics curriculum. The results showed that, teachers did not have negative views towards the implementation of the new assessment techniques in mathematics lessons. However, they needed support from curriculum experts about more suitable implementation of the assessment process. To assess the effects of teaching experience, class size and grade level they teach on the views of the teachers about their implementation of assessment techniques recommended in new mathematics curriculum, the Univariate Analysis of Variance was used. The results revealed that the opinions of the teachers about their implementation of assessment techniques offered in new mathematics curriculum did not show any significant difference according to the experience of the teachers, class size and grade level teachers teach.