Bilgisayar destekli tasarım ve işleme(nakış) uygulamaları
Computer based desing and embroider(embroidery) applications
  1. Tez No: 218713
  2. Yazar: HEDİYE ERDAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMİNE KARPUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: El Sanatları, Crafts
  6. Anahtar Kelimeler: İşleme(Nakış), bilgisayar, tasarım, çok başlı nakış makineleri.Hediye ERDAL, Embroider (Embroidery), computer, design, multi head embroidery machines.Hediye ERDAL
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: El Sanatları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: El Sanatları Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu araştırma `Bilgisayar Destekli Tasarım ve İşleme( Nakış) Uygulamaları' Yüksek Lisans tez konusu kapsamında hazırlanmıştır.Araştırmanın temelini tekstil piyasası açısından merkez konumundaki Denizli Organize sanayi bölgesinde bulunan fabrika ve Konya merkezde bulunan atölyeler oluşturmaktadır. Çalışma tarama modeline dayalı betimsel bir araştırmadır. Araştırmaya veri toplamak amacı ile saha araştırması yapılarak soru cevap yöntemi ile yetkili kişilerle görüşülmüştür.Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre, hızla gelişen ve değişen teknoloji ile beraber işleme(Nakış) alanında da yenilikler yapılmaya başlanmıştır. Kullanım alanlarının farklılaşması ile talebin artması ve bu talebin de elde yapılan işlemelerle karşılanamaması, bilgisayarlı nakış makinelerinin kullanımını artırmaktadır. Bu açıdan da nakış alanlında üniversite öğrenimi gören gençlerin geleneksel el işlemeciliği çizgisinden ödün vermeden, teknolojinin kolaylıklarından gerektiği ölçüde faydalanılması gerektiği ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
This research is prepared in the concept of `Computer Based Design and Embroider (Embroidery) Applications? in a licance thesis.A factory in Denizli which is a center of textil market and workshops in Konya forms the main subject of this research. The study is carding model based descriptive research. At the purpose of collecting data fort his research, the authorised persons are talked by question-answer method.According to datas of the result of the research, innovations are performed with rapidly changing and developing Technologies in embroider area. The use of computer based embroidery machines increased by not meeting the request of this sector. At this point, students who take college education must utilize from technological facility by not depriving from traditional hand embroidery line.