Endüstri meslek lisesi öğrencilerinin şiddet eğilimlerinin çok yönlü olarak değerlendirilmesi (İstanbul ili Avrupa yakası örneği)
Multi directional evaluation and investigation of students educated in vocational high schools concerning with inclination of violance attack and harmfull behavior
  1. Tez No: 219585
  2. Yazar: ERGÜN KARAKAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİL EKŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Ergen, şiddet, Adolescent, violence
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
Bu araştırmada, Endüstri Meslek liselerine devam eden öğrencilerin şiddet eğilimleri çok yönlü olarak incelenmiş ve değerlendirilmiştir.Araştırmanın evrenini İstanbul ili Avrupa yakasında bulunan Endüstri Meslek liseleri oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemini random örnekleme yöntemiyle elde edilen on Endüstri Meslek Lisesinden 238'i erkek 103'ü kız toplam 341 öğrenci oluşturmuştur.Araştırmanın örneklem grubundaki öğrencilere denge araştırma merkezi tarafından geliştirilen anketten yararlanılarak araştırmacı tarafından oluşturulan anket uygulanmıştır.Araştırmada öğrencilerin verdikleri cevaplar ile şiddet ölçeğinin farklı maddelerinin karşılaştırılması sonucunda; internet kullanımı, aile gelirinin düşük oluşu, sigara, içki ve madde kullanımı, okulda şiddet görmesi, okul türü, yaş ve cinsiyetin; şiddete yönelimde etkin olduğuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
İn This investigation. Tendency of The students , show violance behavior in vocational high schools , evaluated and researched in different dimensionsUniverse of the investigation is the vocational high schools located in the europian side of İstanbul .Sampling of the investigation formed by the students 103 girl and 238 boy from ten different vocational high scool by means of sampling random method.Sampling group of the students carry out a query benefitted from the survey developed by a researcher in investigation equibilirium center.İn conclusion . The ansvers of the students to the query were compared with the violance intensity scale. As result of the comparison, generally the main reasons of the violance attack are seks, age,using drug ,alcohol and cigarette, kind of the school and financial problems in Family