Identity negotiations in autobiographical documentary: The case of i am my mother's daughter
Ben annemin kızıyım örneği üzerinden otobiyografik belgeselde kimlik sorgulamaları
  1. Tez No: 220131
  2. Yazar: MELİKE SUNGUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SÜHEYLA KIRCA SCHROEDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: otobiyografi, toplumsal cinsiyet, melezlik, çokulusluluk, ulus, öznellik, farklılık, kimlik, kültür, feminizm, autobiography, gender, diaspora, hybridity, transnational, nation, subjectivity, difference, identity, culture, feminism
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Film ve Televizyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma, Seyhan Derin'in Ben Annemin Kızıyım (1996, Almanya) isimli Türk- Alman otobiyografik belgeselinde kimlik politikalarını incelemeyi amaçlamaktadır. Esas olarak, bu filmde otobiyografik öznenin ve kadına ait öznelliğin nasıl kurulduğu çalışılacaktır. Türk-Alman azınlık kimliğinden hareketle, bu belgesel filmin sunduğu kimlik politikaları Batı'nın Üçüncü Dünya farklılığı üzerine oluşturduğu söylemler açısından ele alınacaktır. Ayrıca, Ben Annemin Kızıyım belgesel filminde toplumsal cinsiyet kimliğinin kuruluşu, kimlik ve kültür kuramları çerçevesinde analiz edilecektir.
Özet (Çeviri)
This study aims to examine the identity politics in the Turkish-German autobiographical documentary I Am my Mother?s Daughter by Seyhan Derin (1996, Germany). The main focus of the study is to analyze the construction of female subjectivity and the autobiographical subject in the film. By moving from the Turkish-German minority identity, identity politics in the documentary film will be further studied in relation to Western discourses on Third World difference. The way the film constructs gender identity will be analyzed from the perspective of the theories on culture and identity.