Concept of Epigenesis on the horizon of transcandantel philosophy and phenomenology of Heidegger
Transandantel felsefe ve Heidegger'in fenomenolojisinin sınırında Epigenesis kavramı
- Tez No: 220558
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN BÜLENT GÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Felsefe, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Kant, Heidegger, Transcandantel Philosophy, Phenomenology
- Yıl: 2008
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe Bölümü
- Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu tezde Kant'in ontolojisinin zemininde beliren ?epigenesis? kavramı üzerineçalıştık.Tezin iki ana bölümü var. İlk bölüm tezin transcandantel bölümü olarak, ikinci bölümise fenomenolojik bölümü olarak anlaşılabilir.İlk bölüm, Kant'in eleştirisinin bir analizi değil çünkü Kant bu kavramın eleştirisiniyapmıyor. Bu açıdan, çalışmamız epigenesis kavramı ile transcandantel felsefenin sınırlarındauğraşamamanın nedenleri üzerine bir çaba.İkinci bölüm ise ?epigenesis? ile fenomenolojinin sınırlarında uğraşabilmeninolanağını gösterme çabası.
Özet (Çeviri)
In the present thesis, we study on concept of ?epigenesis? which appears on theground of Kant?s ontology.Thesis has two main parts. First part can be understood as the transcendental part ofthe thesis and second part can be understood as the phenomenological part of the thesis.First part is not an analysis of Kant?s critique because Kant does not criticize thisconcept. From this perspective, our study is an effort to show the reasons not to deal withconcept of epigenesis in the boundaries of transcendental philosophy.Second part is an effort to show a possibility to deal with ?epigenesis? in theboundaries of phenomenology.