Halkın Çoban Dede'den beklentilerinin psikolojik nedenleri
The pshchological reasons for people's expectation of the Çoban Dede
  1. Tez No: 220619
  2. Yazar: HATİCE ÖZCAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. KERİM YAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Psikoloji, Sosyoloji, Religion, Psychology, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Halk İnançları, Türbe Ziyareti, Çoban Dede Türbesi, Ziyaret Sebepleri, Popular beliefs, visit to tombs Çoban dede Tomb, motives to visit the tomb's
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada Adana' da bulunan Çoban Dede Türbesi, etrafında sergilenen halk inançları ve buraya gelen ziyaretçilerin orayı ziyaret sebepleri ve oradan beklentilerinin psikolojik nedenleri konu edinilmiştir. Genelde ilk olarak halk dindarlığı, halk inançları ve ziyaret olayına yer verilmiştir. Özelde ise, Çoban Dede Türbesi, Çoban Dede'nin hayatı ziyaret yeri haline gelişi orada uygu1anan pratikler ve halkın orayı ziyaret sebepleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, The Çoban Dede Tomb (turbeh) in Adana, popular beliefes showed in İts surrounding and the visİtors' motiver to visİt it are dealt with. In general, fırst, popular religious ness, popular beliefs and visİt phenomenon are studied. In partieular, the Çoban Dede Turbeh, the biography of Çoban Dede, his tomb's being a plaee of visit, the praetiees performed there and the people's motives to visit this tomb are investigated.