Yatay ve düşey trafik işaretlemelerinde yeni malzemeler
The new materials of marking and vertical traffic sign
- Tez No: 221974
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MURAT ERGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Trafik, Traffic
- Anahtar Kelimeler: Traffic, Traffic Sign, Vertical Signing and Marking
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ulaştırma Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Artan tasıt ve ulasım talebi ile birlikte trafik, gittikçe karmasıklasan bir sorun yumagı haline gelmektedir. Ülkemizde trafik kazalarında yitirdigimiz ve sakat kalan insanlarımızın sayısının fazlalıgı ve büyük kentlerde yasanan asırı trafik tıkanıklıkları trafik sorununun önemini öne çıkartmaktadır. Trafik sorununun çözümünde, yeni altyapı yatırımları kadar önemli olan, mevcut altyapıları en iyi ve en güvenilir sekilde kullanabilmektir. Gelisen teknoloji ile birlikte, özellikle güvenlik ve trafik yönetimi alanlarında yeni malzemeler ortaya çıkmaktadır. Bu malzemelerin uygun bir sekilde kullanımı ile hem trafik kazalarının sayısını azaltarak ölümler ve maddi kayıplar minimize edilebilir, hem de trafik sisteminin kapasitesi artırılarak ekonomik yönden önemli kazanımlar elde edilebilir. Zamanımızın tasarruf devri oldugu dikkate alınırsa, gelisen yeni teknolojilerin kullanılarak tasarrufa gidilmesi büyük önem arz etmektedir. lk bölümde trafik kazaları ve kazaları önlemede trafik isaretlerinin önemi anlatılmıstır. kinci bölümde ise düsey isaretleme anlatılmıstır. Bu bölümde, düsey trafik isaretleri, isaret standartları, sınıflandırmaları ve montajında dikkat edilmesi gereken konulara deginilmistir. Üçüncü bölümde, yatay isaretlemeler, kullanılan malzemeler anlatılmıstır. Dördüncü bölümde, yatay ve düsey isaretlemelerde kullanılan, reflektif malzemeler, yol bantları, yol boyaları, sürücü geri bildirim sistemleri
Özet (Çeviri)
Traffic has become a gridlock as a result of the increase in both the demand for travel and the number of vehicles. The vast number of the causalities in traffic accidents and the severity of traffic congestion in metropolitan cities in Turkey reveal the importance of the traffic problem. Securing the effective and reliable usage of the current transport infrastructure is as much important as making new investments. Technological innovations promote new materials for facilitating traffic management activities and improving safety. Appropriate utilization of these technologies helps not only to mitigate the number of traffic accidents which lead to reductions in casualties and economic looses but also create economic benefits by using the transport system efficiently. As deriving economic savings is a well known obligation in modern life, using innovative technologies becomes more and more important. In first chapter, traffic sign and marking which to explained have importance on traffic accident. In second chapter, vertical traffic signs, standart of signs, classification and application are explained . Thirdly, traffic marking is explained. In fourth chapter, new materials which are driver feedback signs, pavement marking, pavement paint are explained. In fifth chapter, some application in Turkey are given. In this study, these new technologies are examined and products that could improve traffic management implementations and safety are researched.