Kendiliğinden yerleşen mimari betonlarda pigment katkısının etkileri
The effects of using pigment additive in architectural self-compacting concrete
  1. Tez No: 222369
  2. Yazar: SENEM SUNGUR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MUSTAFA E. KARAGÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Kendiliginden Yerlesen Beton, Durabilite, Mimari Beton, Pigment, Self-Compacting Concrete, Durability, Architectural Concrete, Pigment
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Çevre Kontrolü ve Yapı Teknoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalısmada kendiliginden yerlesen mimari betonlarda pigment katkısının etkilerininincelenmesi amaçlanmıstır. Deneysel çalısmanın öncesinde literatür arastırması yapılmısve elde edilen bilgiler ısıgında hazırlanan program çerçevesinde çalısılmıstır. Literatürbölümü kendiliginden yerlesen beton, durabilite, beton katkı maddeleri ve mimari betonkonularını içermektedir. Ön deneylerin ardından seçilen katkı cinsi, oranı ve pigmentmiktarları belirlenmis ve bu degerlere uyularak yapılan deneysel çalısmada taze vesertlesmis beton deneylerine yer verilmistir. Üretilen seriler pigment katkılı ve pigmentkatkısız olmak üzere iki gruptur. Deney sonuçları pigment katkılı ve katkısız olarakayrılan seriler için karsılastırmalı olarak verilmistir.
Özet (Çeviri)
The effects of using pigment additive in architectural self-compacting concrete is studiedat this thesis. Before experimental study, the literature search is done and it is workedby the help of the information that is got from the search. Literature part contains selfcompacting concrete, durability, concrete additive and architectural concrete topics.After pre-experiments, the admixture type and proportion, amount of pigment aredetermined. At the experimental study, that is done by the help of the results of the preexperiments,fresh and hardened concrete experiments are explained. The series are twogroups as with pigment and without pigment. The results are given comperatively forthese series .