Düzenli uzun dalganın (RLW) nümerik çöüzümü
Numerical solution of regularized long wave (RLW) equation
  1. Tez No: 222436
  2. Yazar: ŞEVKET AYDIN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ABDÜLKADİR DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Düzenli Uzun Dalga Denklemi, Sonlu Eleman Metodu, Galerkin Metodu, Petrov-Galerkin Metodu, Regularized Long Wave (RLW), Lineer Finite Element, Galerkin Method, Petrov-Galerkin Method
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalısma bes bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde düzenli uzun dalga denklemi ile ilgili olarak literatür taraması yapılarak ilgili tanımlara yer verilmistir. İkinci bölümde, Sonlu Eleman Metodu tanıtılmıstır. Üçüncü bölümde, Galerkin metodu içinde lineer sonlu elemanları kullanarak düzenli uzun dalga denkleminin nümerik çözümleri üzerinde durulmus, dördüncü bölümde ise, bu düzenli uzun dalga denkleminin nümerik çözümü Petrov- Galerkin yöntemi kullanılarak açıklanmıstır. Sonuç bölümünde ise, her bir bölümde elde edilmis tablo ve sekillerle gösterilen sonuçlar karsılastırılmıstır.
Özet (Çeviri)
This study consists of five chapters. In the first chapter, the descriptions made on regularized long wave (RLW) in the literature is given. In the second chapter, Finite Element Scheme is introduced. In the third chapter, by using Lineer Finite Elements, numerical solution of RLW?s equation is described by using Galerkin Method. Then in the fourth chapter, this numerical solution of RLW is described by using Petrov- Galerkin Method. In the conclusion, the consequences, occured in each chapter and shown by tables and figures, is compared.