Raylı toplu taşıma sinyalizasyon sistemleri ve Marmaray Projesi'nin sinyalizasyonu
Signalling systems of rail mass transportation and signalling of Marmaray Project
  1. Tez No: 222443
  2. Yazar: HAKKI EMRE YÜKSEL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALİS ALTUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Raylı Toplu Tasıma, Demiryolu Sinyalizasyonu, Marmaray, ERTMS, CBTC, Rail Mass Transportation, Rail Signalling, Marmaray, ERTMS, CBTC
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Ülkemizin çözülmesi gereken en önemli problemlerinden biri hiç kuskusuz ulasım problemidir. Bu büyük problemin en etkili çözümü; amacı araçları tasımak degil de insanları tasımak olan raylı toplu tasıma sistemidir. Bu tez çalısmasında öncelikle raylı toplu tasıma modlarından bahsedilmis, bu modlardan metro sisteminin en önemli bileseni olan sinyalizasyon sistemi, tarihi gelisiminden günümüz teknolojisiyle ulastıgı son noktaya kadar detaylı olarak incelenmis ve asrın projesi olarak da nitelendirilen ülkemizin prestiji Marmaray Projesi'nin sinyalizasyon sistemi degerlendirilmistir.
Özet (Çeviri)
One of the most important problem to be solved of our country is the transportation problem. The most efficient solution of this problem is the rail mass transportation aimed to transport people not vehicles. In this work, modes of rail mass transport are given, signaling system the most important component of metro systems among this modes is studied in detail from its historical evolution to the last point of technological development and the signaling system of Marmaray Project the biggest and the most prestige project of Turkey is analyzed.