CMMI implementation framework
CMMI uygulama alt yapı sistemi
- Tez No: 222572
- Danışmanlar: PROF.DR. EŞREF ADALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: CMMI, Süreç yilestirme, Yazılım Mühendisligi, CMMI, Process Improvement, Software Engineering
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 198
Özet
Bu çalısmada, sistematik ve en iyi pratiklere dayanan bir süreç yönetimi yazılımı gelistirilmektir. Tasarlanan proses altyapısı ve gelistirilen yazılım, yazılım mühendisliginin proje yönetimi, gereksinim yönetimi, analiz ve tasarm, uygulama gelistirme, test, degisiklik yönetimi ve aktarım süreçlerinde gerekli olan spesifik tecrübeleri bir bütün içinde, yönetilebilir bir sekilde tutulmasını hedeflemektedir. CMMI modelinde yer alan temel özellik olan izlenebilirligin süreç altyapısına uygulanması ve uygulamada maksimum faydanın alınması amaçlanmaktadır. Orta ve küçük ölçekli firmaların süreç yönetimi konularına adaptasyonunu en hızlı ve en dogru yapabilecekleri bir ortam gelistirilmistir.
Özet (Çeviri)
This thesis studies the development of a systematic software solution to provide software engineering process management based on best practices. The said software solution which has been designed and developed for this study aims to provide specific practices for integrated management of project management, requirements management, analysis & design, implementation, testing, change management, and deployment. Accordingly, this thesis aims to establish an environment that provides fast and applicable adaptation to such software engineering processes for small and medium scale companies. The solution provided within this thesis study is based on one of the more popular models developed by Carnegie Mellon University (U.S.) Software Engineering Institute, the Capability Maturity Model Integration (CMMI) model.