İnşaat sektöründe pazar araştırmaları
Market research in building sector
  1. Tez No: 222642
  2. Yazar: ALPER EMNİYETLİ
  3. Danışmanlar: DR. MURAT KURUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pazar, Arastırma Yönetmleri, Pazar Payı, Müsteri Baglılıgı, Market Research, Research Methods, Market Share, Allegiance of Customer
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalısmada iki farklı arastırma çesidi üzerinde durulmustur. Birincisinde, insaat sektörünün yapısına uygun, insaat malzemeleri pazarını analiz edebilecek arastırma metodu tespit edilmis ve uygulanmıstır. kincisinde müsteri baglılıgı arastırmasından bahsedilmistir. Tez'in giris bölümünden sonra ikinci bölümünde pazarlama özellikleri, pazarlamanın tarihçesi, pazarlamanın ögeleri, önemi incelenmistir. Üçüncü bölümde pazar arastırma metodlarına geçilmistir. Veri toplama metodlarından bahsedilmis bu metodların birbirine karsı avantaj ve dezavantajları incelenmisir. Daha sonra dördüncü bölümde pazarlama açısından Türkiyede insaat sektörü incelenmis ve bu iki bölümün çıktısı olarak besinci bölüm olusturulmustur. Altıncı bölümde de her iki arastırmanın uygulanması ve bu uygulamaların sonuçları paylasılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, two different market researches are deliberated. In the first, we research the best market research which is fit on building sector and we put in practice this method in the market of building materials. In the second, research of allegiance of customer is deliberated. After the first entry section, we study about characteristics, history, items and importance of marketing. In the third section, we analyze market researching methods. In this section there is data collections methods and comparing of methods. Then in the fourth section, Turkish building sector is analyzed in marketing. Fifth section is output of third and fourth section, we found the best research method in construction sector in here. After all inthe sixth section, we put in practice these methods and made a conclusion with the results of practices.