On some generalized Einstein metric conditions
Bazı genelleştirilmiş Einstein metrik şartları
- Tez No: 222741
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ZERRİN ŞENTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Einstein manifoldu, psödosimetri tip manifold, genellestirilmisEinstein metrik kosulları, Hiperyüzey, Einstein manifold, pseudosymmetry type manifold, generalized Einsteinmetric condition, hypersurface
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu tezde semi-Riemannian manifoldlarda bazı genellestirilmis Einstein metrik sartlarısunuldu. Boyutu 4 ten büyük olan her Einstein manifoldunun bazı psödosimetrisartlarını sagladıgı ispatlandı. Bu gerçek kullanılarak herhangi Einstein olmayan,konformal düz olmayan manifoldlar incelendi ve bu sartı saglayan herhangi birmanifoldun psödosimetrik oldugu elde edildi. Daha sonra yeter sartları veren iki karsıtteorem sunuldu.Son olarak, bir semi-Riemannian uzay formunda izometrik daldırılmıs hiperyüzeylerincelendi. Herhangi bir M hiperyüzeyinde saglanan egrilik özellikleri kullanılarak Mhiperyüzeyinde diger genellestirilmis Einstein metrik sartları verildi. Bu özelliklerisaglayan bir hiperyüzey örnegi sunuldu.
Özet (Çeviri)
In this thesis, some family of generalized Einstein metric conditions on semi-Riemannianmanifolds are presented. It is proved that every Einstein manifold of dimension 4satisfies some pseudosymmetry type curvature conditions. By using this fact, weinvestigate any non-Einstein, non-conformally flat manifolds and obtain that anymanifold satisfying this condition is pseudosymmetric. Then we state two inversetheorems giving sufficient conditions.Further, we investigate hypersurfaces immersed isometrically in semi-Riemannianspace forms. By using the curvature identities holding on every hypersurface , weintroduce new generalized Einstein metric conditions . We describe an example of ahypersurface having some of these properties.