Geosentetik donatılı istinat yapılarının tasarımı
Design of geosyntheticly reibforced retaining structures
  1. Tez No: 222845
  2. Yazar: ONUR ÖZKOL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. METE İNCECİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Geosentetik, Donatılı Zemin, Sev Stabilizasyonu, Geosynthetics, Reinforced Soil, Slope Stabilization
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu çalısmada, geosentetik donatılı istinat yapılarının tasarımı incelenmis,öncelikle geosentetiklerin tanımlanması ve sınıflandırılması yapılmıs,hammaddeleri, fonksiyonları ve yol insaatları, su yapıları, drenaj isleri vedonatılı zemin istinat duvarları gibi kullanım alanları üzerinde durulmustur.Donatılı zemin kavramı, donatılı zeminleri olusturan elemanlar ve donatılızeminlere etki eden statik ve dinamik yükleri hesaplanmasına yönelik teori veyöntemler açıklanmıs, Oasys Slope programı kullanılarak, temsil bir sevinstabilizasyonu ankraj, zemin çivisi ve geosentetik donatılı ön dolgu uygulamasıdurumlarında arastırılmıstır. Geosentetik donatılı sevlerin statik, psödo-statikve dinamik yükler altında davranısları ve maliyet analizleri gelenekselyöntemlerle kıyaslanmıs ve olumlu neticeleri ve bu neticelerin sebepleriüzerinde durulmustur.
Özet (Çeviri)
In this study, design of geosyntheticly reinforced soil structures is examined.Firstly, definition and classification of geosynthetics are done, then, rawmetarials functions and use of geosynthetics in civil engineering works liketransportation, hydrolics, drainage works and reinforced soil explained.Theories and methods used to assess static and dynamic forces acting on thesewalls are explained, Oasys Slope programme is used to analyse stability of arepresentitive slope which is reinforced with ground anchorages, soil nails andfilling reinforced with geotextile. Geosyntheticly reinforced soils are comparedwith conventional retaining walls by means of their behaviour under static,pseudo-static and dynamic forces.