Türkiye'deki balık ağı fabrikaları ve teknolojileri
Fishing net factories and technolojies in Turkey
  1. Tez No: 222934
  2. Yazar: BURCU SOYALDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN TOKAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Balık ağı, Sentetik ağ materyali, Poliamid (Naylon), Büküm, İplik, Boyama, Ağ fabrikası, Fishing net, Senthetic net matterial, Polyamide (Nylon), thread, the painting, net factory
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu çalışmada, balıkçılıkta en fazla kullanılan av araçları grubunu oluşturan ağların, Türkiye'deki üretimini yapan fabrikalar incelenmiştir.Bu fabrikalar Afyon'da Ağsan, Isparta'da Ege Balık, Bilecik'te Yunuslar, İstanbul'da; Çeşit Mensucat, Derya Büküm, ve Tunanets olmak üzere 7 adettir. Fabrikaların tümü yerinde ziyaret edilerek üretim ve teknoloji bakımından mevcut durumları değerlendirilmiştir. Türkiye'deki balık ağı fabrikalarının tümünün toplam üretim kapasitesi yaklaşık 3500 tondur. Fabrikalardan alınan bilgilere göre 2005 yılı toplam balık ağı üretimimiz ise 2000 tondur. En fazla üretimi ilk sırada Çeşit Mensucat (500 ton) olmak üzere sırasıyla Denizciler (470 ton), Yunuslar (450 ton) yapmıştır.Yapılan bu tez çalışmasında öncelikle balık ağının genel üretim aşamaları hakkında bilgi verilmiş, ardından üretim yapan 7 adet fabrika ayrı ayrı tanıtılmıştır.
Özet (Çeviri)
In thıs research, the factories whıch produce fıshing nets that are the most commonly used fishing equıpment in Turkey have been studied.There are seven fıshıng net factories in Turkey; namely Agsan in Afyon, Ege Balık in Isparta, Yunuslar in Bilecik and Cesit Mensucat, Derya Bukum and Tunanets in İstanbul. All these factories have been visited and their conditions ın terms of productıon and techonology have been evaluated. The total productıon capacıty of all the factorıes ın Turkey is approximately 3500 tons. According to the data gathered from the factories, total fıshıng net productıon ın the year 2005 ıs 2000 . The factory with the highest productıon figures is Cesıt mensucat (500 tons) and the other two that followed ıt have been Denızcıler (470 tons) and Yunuslar (450 tons).Thıs dıssertatıon firstly gives informatıon about the general productıon process of the fishing nets and secondly focuses on the seven different factorıes whıch produce fishing nets.