Köşe kaynak bağlantısında elasto-plastik gerilme analizi
The elasto-plastic stress analysis of the fillet weld joint
  1. Tez No: 222981
  2. Yazar: REMZİ TİMUR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUHAMMET CERİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mühendislik Bilimleri, Mechanical Engineering, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Fillet Weld, Distortion, Elasto-Plastic Strain, Finite Element Method, Ansys, Thermal Analysis, Structural Analysis
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Konstrüktif tasarımlarda köse kaynakları sıkça karsımıza çıkar. Bu çalısmada köse kaynağının elasto-plastik analizinin yapılması amaçlanmıstır. Köse kaynağının farklı türevleri olan 45o'lik kaynak ağzı açılmıs köse kaynağı (T kaynağı) ve iç bükey köse kaynağı için de analizler yapılarak sonuçlar kıyaslanmıstır. Analiz için sonlu elemanlar yöntemi kullanılmıs ve Ansys programından yararlanılmıstır. Bununla birlikte olusan artık gerilmeler neticesinde köse kaynağında meydana gelen kritik durumlar da belirtilmistir.
Özet (Çeviri)
Fillet welds often meets to us in constructive design. In the study it has been aim to make elasto-plastic structural analysis of fillet weld. The different variations of filet weld combining, the filet weld of which edge openned 45 degrees and the concave fillet weld were analysed and the result were compared. It has been used finite elements methods for analysis and made of Ansys programme.At the same time, with the help of the residual stress, the critical cases which is occured in the fillet weld is examined too.