Design and realization of GMSK modem
GMSK modem tasarımı ve gerçeklenmesi
  1. Tez No: 223113
  2. Yazar: ARİF KÜRŞAD KAVAS
  3. Danışmanlar: PROF.DR. OSMAN PALAMUTÇUOĞULLARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Continuous Phase Modulation, GMSK, Bandwidth, Continuous Phase Modulation, GMSK, Bandwidth
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalısmada, GMSK modülatörü ve demodülatörünün tasarımı yapılmıstır.Genel sayısal haberlesme teknikleri anlatılmıstır. Bazı modülasyon türleri ele alınmıstır. GMSK modülasyonu detaylı olarak anlatılmıstır. Sistem, modülatör ve demodülatör, MATLAB de modellenmistir. Haberlesme sistemlerinde önemli olan, gürültü, çok yollu sönme, kanallar arası girisim olguları MATLAB de modellenip simule edilmistir. Tüm sistemin performansı simule edilmistir. Haberlesme asenkron olarak gerçeklestiğinden dolayı, örnekleme zaman hataları ve frekans hatalarını karsılamak için senkronizasyon yapılmıstır. Tasarlanan modem TI 5509 sayısal isaret islemcisinde kodlanmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study design of a GMSK modulator and demodulator is done. General digital communication techniques are described. Some modulation schemes are explained. The GMSK modulation is explained in detail. The system, modulator and demodulator, is modelled by MATLAB. The tasks concerning communication systems such as noise, multipath fading and co-channel interference is modelled and simulated by MATLAB. Overall system performance of the modem is evaluated. As the communication is done in an asynchronous manner, synchronization is utilized in order to compansate for sampling timing errors and frequency offsets. The designed modem is coded on a TI 5509 DSP chipset.