Dünyada ve Türkiye'de lojistik eğitimi
Logistics education at world and Turkey
  1. Tez No: 223152
  2. Yazar: BEKİR TUĞRUL KÜÇÜKSOLAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MEHMET TANYAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Egitim, Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi, Kıyaslama, Education, Logistics, Supply Chain Managemen, Benchmarking
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu çalısmada, çok farklı alandan konuları içeren lojistik ve tedarik zinciri yönetimi konusundaki egitim yaklasımları incelenmistir. Bu farklı konular günümüz isletmelerinin bu alanda çalısacak profesyonellerden bekledikleri özellikleri degistirmis, çogaltmıstır. Bu kapsamda öncelikle dünya genelinde üniversitelerdeki lojistik ve tedarik zinciri yönetimi programlarının varlıgı incelenmistir. Yapılan inceleme sonucunda elde edilen verilere göre üniversitenin mevcut bulunan lojistik egitimi ekollerinden hangisini benimsemis oldugu belirlenmistir. Bununla beraber ülkemizde mevcut lojistik ve tedarik zinciri yönetimi programları da incelenmistir. Arastırma sonucunda lojistik ve tedarik zinciri yönetimi egitimin dünyadaki durumuna bakılarak Türkiye için çesitli öneriler gelistirilmistir.
Özet (Çeviri)
Logistics courses or areas of educational needs are various. In this research, we have investigated the courses and programs in universities in the World. Traditionally, educating Logistics Professionals has been the province of business schools at major universities. A different program for educating Logistics Professionals may be derived from examining engineering educational models. And there are two main approaches to organize a logistics departments or programs, stovepipe and cross-disciplinary. This research could show the general models that accepted in different countries and we could examine the organizational structure of logistics departments. At the end we could have an opportunity to benchmark Turkey?s situation.