PID approach to PLL systems
Faz kilitlemeli sistemlere PID yaklaşimi
  1. Tez No: 223245
  2. Yazar: HAYRİ UĞUR UYANIK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NİL TARIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: PLL, PID, Frekans sentezleyici, PLL, PID, Frequency synthesizer
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu çalısmada PID kontrolörü faz kilitlemeli çevrim (PLL) sistemlerine entegre etme yolu arastırılmıstır. Temel PLL yapıları incelenmis ve s domeni transfer fonksiyonları kullanılarak analiz edilmistir. Sürekli hal hataları ve basamak cevapları ters Laplace dönüsümü kullanılarak formüle edilmistir. PLL'lerin çalısma aralıkları ve gürültü performansları verilmistir. Yük pompası kullanan PLL yapıları detaylı olarak incelenmistir. Bu PLL'in alt blokları açıklanmıs, basamak cevabı tasarım parametrelerinin bir fonksiyonu olarak verilmistir. Yük pompası içeren PLL'lerin hali hazırda integratör içerdigi göz önünde bulundurularak PID kontrolörü PD kontrolörü olarak degistirilmistir. Bu amaca uygun bir PD kontrolörü önerilmistir. Önerilen PLL yapısının s domeni transfer fonksiyonu çıkartılmıs ve bu transfer fonksiyonundan yararlanılarak basamak cevabına ait formüller hesaplanmıstır. Kontrolör parametrelerinin basamak cevabına etkisi incelenmistir. Önerilen kontrolör yapısı 0.35?m AMS CMOS prosesi kullanılarak gerçeklenmistir. Daha önceden önerilen iki PLL yapısının parametreleri önerilen kontrolör kullanılarak iyilestirilmistir. Hesaplanan sonuçlar simülasyonlarla uyumluluk göstermistir.
Özet (Çeviri)
In this work, a proper way to implement PID controllers into PLL systems is examined. Basic PLL structures are explained and analyzed using their s domain transfer functions. Steady state errors and transient responses are formulated in detail with the help of inverse Laplace transforms of s domain functions. Working ranges and noise performances of PLLs are given. Charge pump PLL structure is examined in detail. The building blocks of charge pump PLL such as the phase frequency detector and the loop filter are explained. Transient response of a charge pump PLL is given as a function of the design parameters. Considering that the charge pump PLL system already has an integrator, PID controller is configured as a PD controller. A PD controller suitable for integrating into charge pump PLLs is proposed. The s domain transfer function of the proposed PLL structure is formulated and using the transfer function, transient response of the proposed PLL is extracted. Effects of controller parameters on the transient response are investigated. Proposed controller is realized using 0.35?m CMOS process of AMS. The parameters of the two previously proposed PLLs are tuned with the proposed controller and the calculations shows consistent results with the simulations.