Mobile telemedicine and wireless remote monitoring applications
Mobil teletıp ve kablosuz uzaktan izleme uygulamaları
- Tez No: 223321
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SELÇUK PAKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyomühendislik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bioengineering, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Mobil Teletıp, Biyomedikal Sensörler, Kablosuz, Saglık Bakımı, Mobile Telemedicine, Biomedical Sensors, Wireless, Healthcare, e-Health
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Tezin ana amacı, Teletıp'ın Dünyada ve Türkiye'de hangi standartlar ile yapılabilecegini ortaya koyarak mobil örnek bir uygulamanın çalıstırılıp sonuç elde edilmesidir. Proje, bir fizibilite niteliginde teknoloji tavsiyeleri üzerinde odaklanmaktadır. Projede belirli ürün veya üreticiler tavsiye edilmemektedir. Piyasadaki ürünler ele alınarak teknolojik çözüm tartısılmaktadır. Çalısma, hastadan ölçülen bilgilerin kablosuz iletimi üzerinde durmaktadır. Biyomedikal parametrelerin fiziksel ölçümünün genis bir sekilde tanımlanması ve detaylı analizi bu çalısmanın kapsamının dısındadır. Hastaların tedavisi, bakımının tıbbi açıdan genis bir sekilde degerlendirilmesi söz konusu degildir. Teknolojik cihazların tıbbi personel ve hastalar tarafından kullanılması ana konudur. Çalısma hastaların bakımı açısından kablosuz izleme sistemlerinin kapsamını ele almaktadır ve uzaktan saglık hizmetlerinin önemini kavramıs sirketler ve kurumlar için degerli bir kaynak niteligindedir.
Özet (Çeviri)
In this study, a mobile sample application is implemented by defining the related global standards formed for Telemedicine. The work is focused on recommendations of technology associated with a feasibility study. The project does not strictly recommend specific equipment vendors and products. Technological solution is discussed by examining the products in the marketplace and evaluation of specific products can be made based on the investigated solutions and defined standards accordingly. The project focuses on the wireless transmission of measured data from the patient to the receiving information system. Expanded definitions of physical measurement of biomedical parameters, the analysis and presentation of collected information are beyond the scope of this work. The medical aspect of patient handling and monitoring is not covered. The utilization of technological tools by medical staff and patients is the main concept. The project provides an overview of technological aspect of wireless remote monitoring and wearable health monitoring technologies for health care patients. The work leads to new approaches in early diagnosis, disease prevention and patient safety and is valuable for technology companies that acknowledge the health care as an outstanding market and esteem information about remote monitoring technology. Health care service and ehealth entities that realize wireless patient monitoring as an important component in order to have many benefits including cost savings and improved patient service can refer to this work.