Yıkanmayı önleyici katkıların su altı betonu özelliklerine etkileri
Effects of antiwashout admixtures on fresh concrete properties
- Tez No: 223329
 - Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET UYAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Yıkanmayı Önleyici Katkılar, Viskozite düzenleyici katkılar, Su altıBetonu, Hiper akıskanlastırıcı katkılar, Mineral katkılar, Anti washout admixtures, Viskosity arranging admixtures, UnderwaterConcrete, Hiper plasticizer admixtures, Mineral admixtures
 - Yıl: 2006
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Yapı Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu çalısma, su altı betonlamasının farklı karısımlarının, çesitli deneysel yöntemler ilebetonun taze ve sertlesmis haldeki özelliklerinin arastırıldıgı bir çalısmanın sonuçlarınıgöstermektedir. Bu amaçla, polietilen ve farklı özellikteki selüloz esaslı yıkanmayıönleyici katkılar su altı betonunun yıkanmasını önlemek amacıyla karısıma ilave edilmis,ayrıca silis dumanı ve uçucu kül gibi mineral katkılar karısıma ikameli olarak ilaveedilerek, mineral katkıların su altı betonunun taze ve sertlesmis haldeki özelliklerineolan etkileri arastırılmaya çalısılmıstır. Sonuçlar üretilen kontrol betonları ilekıyaslanarak yorumlar yapılmıstır. Sonuç olarak; yıkanmayı önleyici katkılarınbetonun su ihtiyacını arttırdıkları, su/çimento oranı artan betonun dayanımının düstügügörülmüstür. Mineral katkıların betonun yıkanmasını arttırdıgı ve betonun sertlesmishaldeki özelliklerine de belirgin bir etkisinin olmadıgı anlasılmıstır. Selüloz esaslıyıkanmayı önleyici katkıların, polietilen esaslı katkılara oranla su altı betonlaması içindaha etkili oldukları görülmüstür.
Özet (Çeviri)
This study shows the different mixtures of underwater concrete?s results, got bysearching the properties of concrete as fresh and hardened form with variousexperimental methods. With this aim, polyethylene and cellulose based anti washoutadmixtures in different characteristics, are added to the mixture to prevent washout ofunderwater, also mineral admixtures like silica fume and fly ash are added to themixture in order, so the effects of mineral admixtures to the properties of fresh andhardened form of underwater concrete are explored. The results are discussed bycomparing with the produced control concretes. As a result, it is found out that antiwashout admixtures increase the necessity of water in concrete, increasing water/cementratio decreases the concrete strenght. Mineral admixtures, concrete washouts areincreased, also it is observed that it has no clear effect on properties of hardened form ofconcrete. It is observed that cellulose based anti washout admixtures are more effectiveon underwater concreting than polyethylene based admixtures.