Süper akışkanlaştırıcı katkıların sualtı betonu özelliklerine etkisi
The effects of superplasticizer on properties of underwater concrete
  1. Tez No: 223455
  2. Yazar: HALİL KIVANÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET UYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sualtı betonu, Süper akıskanlastırıcı, Yıkanma kaybı, Viskozite, Underwater concrete, Superplasticizer, washout loss, Viscosity
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalısmada, yıkanmayı önleyici katkı kullanmadan sadece süper akıskanlastırıcı katkıkullanılarak üretilen sualtı betonunun taze ve sertlesmis haldeki özellikleri incelenmistir.Bu amaçla, üretilen betonlar üzerinde taze halde çökme yayılması, birim agırlık,viskozite, yıkanma kaybı, pH deneyleri ile sertlesmis halde basınç mukavemeti, egilmemukavemeti, su emme, ultrases deneyleri yapılmıstır. Elde edilen sonuçlardegerlendirildiginde, sualtı betonu üretiminde sadece süper akıskanlastırıcı katkıkullanılması sualtı betonunun özelliklerinin tümü üzerinde pozitif etki yaratmamıstır.Yıkanmayı önleyici katkı kullanmadan sadece süper akıskanlastırıcı katkı ile sualtıbetonu üretilecekse uygun beton parametreleri ve uygun süper akıskanlastırıcı dozajı ilesualtı betonu için önemli olan yıkanma kaybı ve islenebilirlik arasında uygun bir dengesaglanabilir.
Özet (Çeviri)
In this study, harden and fresh properties of underwater concrete that is produced byusing only superplasticizer without antiwashout admixture were researched. In thispurpose, slump flow, unit weight, washout resistance and viscosity test were carried outfresh state. Furdermore, fluexural strength, compressive strength, ultrasonic pulsevelosity and water absorbtion tests were done harden state. When results that areobtained from underwater concrete that were produced by using only superplasticizerare evaulated, superplasticizer did not create positive effects on all properties ofunderwater concrete. If underwater concrete will be produced by using onlysuperplasticizer, between washout resistance and workability which are important forunderwater concrete can be obtained balance by using concrete parameters and dosageof superplaticizer properly.