Electropolymerization and characterization of synthesized thiophene and nonylbithiazole based comonomers
Sentezlenen tiyofen vr nonilbitiyazol tabanlı komonomerlerin elektropolimerizasyonları ve karakterizasyonları
- Tez No: 223414
- Danışmanlar: PROF.DR. A. SEZAİ SARAÇ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polymer Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: EDOT ve Nonilbitiyazol komonomer, iletken polimerler, karbon fiber, elektropolimerizasyon, spektroelektrokimya, elektrokimyasal empedans spektrometresi, süperkapasitör, esdeger elektriksel devre, EDOT and Nonylbithiazole comonomer, carbon fiber, electrochemical impedance spectroscopy, supercapacitors, equivalent circuit
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Polimer Bilim ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 222
Özet
Bu çalısmada tiyofen ve alkibitiyazol türevleri temelli bes yeni komonomerin sentezini rapor ettik. 2,2' bitiyofen, tiyofen-nonilbitiyazol-tiyofen ve edot-nonilbitiyazol-edot komonomerlerinin elektrokimyasal polimerizasyonları ve elektrokimyasal empedans, FE-SEM, ATR-FTIR ile karakterizasyonları yapılmıstır. Bunun yanı sıra 2,2' bitiyofen, ve EDOT ile sentezlenmis olan EDOT-nonilbitiyazol-EDOT komonomerinin kopolimerizasyonları basarı ile gerçeklestirilmistir. Bütün polimerler süperkapasitör uygulamaları için test edilmis ve uygunlugu tespit edilmistir. Elde edilen sonuçlardan sentezlenen yeni komonomerlerin karbon fiber üzerinde polimer elektrot olarak kullanılması çok iyi sonuçlar vermistir. Ölçülen kapasitans degerleri iyi bir mühendislik çalısması ile süperkapasitör yapılarının olusturulmasında oldukça umut vaat etmektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we report the synthesis of five novel comonomers based on a thiophene and alkylbithiazole derivatives. Electrochemical polymerizations of 2,2?-bithiophene, thiophene-nonylbithiazole-thiophene and edot-nonylbithiazole-edot comonomers and their characterization with electrochemical impedance, FE-SEM, ATR-FTIR were studied. Electropolymerizations of 2,2?-bithiophene, thiophene-nonylbithiazolethiophene and edot-nonylbithiazole-edot comonomers were also successfully performed. In order to further increase these properties of edot-nonylbithiazole-edot, we have prepared and investigated copolymers of this comonomer with bithiophene and EDOT. All polymers were tested for their suitability for supercapacitor applications. From the obtained results, we can conclude that use of synthesized novel comonomers in polymer electrode shows very good capacitive behavior on carbon fiber microelectrode. The measured capacitance values are quite promising for supercapacitor constructions with a good engineering.