A JMS based news feeder using the publish/subscribe scheme
Yayınlayıcı/abone kalıbını kullanan JMS tabanlı haber sağlayıcısı
  1. Tez No: 223476
  2. Yazar: GÖKHAN BÜYÜKYUMUKOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. NADİA ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yayınlayıcı, Abone, JMS, Mesajlasma, Java
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalısmada 10 yıl öncesinin çok okuyuculu fakat az içerik saglayıcılı internet uygulamalarından günümüzde popülerlesen çok kisinin içerik sagladıgı ve yüksek miktardaki bilgi sayesinde okuyucunun azaldıgı web uygulamalarına geçiste kullanılabilecek ve önem kazanan teknolojilerden mesajlasma üzerine yogunlasıldı. Gelistirilen JMS tabanlı uygulama yayınla / abone ol mesajlasma kalıbını kullanmaktadır. Uygulama, yönetici ve istemci olmak üzere iki modülden olusmaktadır. Yönetici modülü ile JMS sunucusu yönetilebilir, JMS sunucusu üzerinde haber konuları gibi nesneler yaratılabilir, haber mesajları veya internet linkleri yayınlanabilir. Yayınlanan mesajların içerigi hakkında bilgi veren anahtar kelimeler belirtilip istemcilerin mesajlar içinde filitreleme yapmaları saglanabilir. stemci modülü ile ise, istenilen haber konularına abone olunup yayınlanan mesajlar okunabilir, ilgili mesajların içerikleri üzerinden filitreleme yapılabilir. Gelistirilen uygulama Java programlama dili ile gelistirilmis ve nesneye dayalı programlama metodolojileri kullanılmıstır. Gelistirme ortamı olarak Eclipse ve JMS sunucusu olarak Sonic JMS sunucusu seçilmistir.
Özet (Çeviri)
In this thesis a JMS based news feeder software using the publish / subscribe scheme was developed. Our software has two modules which are the administrator and the client. While the administrator module can manage the JMS server, managed objects on the server like news topics and publish news messages or web hyperlinks with associated keywords for filtering, the clients can create durable subscriptions to these topics, receive messages and filter received messages based on message properties. All software were developed using the Java programming language and object oriented methodologies. Eclipse was used as the development environment and Sonic JMS Server as the JMS implementation. Our research was focused on emerging technologies that would help to catch the shift from the old styled mass-reading with few publishing to the many publishing with narrowband reading web applications. Keywords : Publish, Subscribe, JMS, Messaging, Java