Yurt dışı müteahhitlik hizmetleri Yemen Cumhuriyeti örneği
Contractors' services abroad Republic of Yemen sample
  1. Tez No: 223856
  2. Yazar: FATİH AYDIN
  3. Danışmanlar: DR. AKIN ERİŞKON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri, Yemen Cumhuriyeti, Contractors? Services Abroad, Republic of Yemen
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu çalışmada yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine yönelik olarak müteahhit firmalar içinyeni pazar olan Yemen Cumhuriyeti incelenmiştir. Çalışmada Yemen Cumhuriyetigenel olarak incelenerek müteahhitlerin hizmetlerini etkileyecek ekonomik gelişmeler veeğilimler araştırılmıştır. Ülkede yüklenicilerin faaliyetlerini etkileyecek ticaret hayatınailişkin düzenlemeler aktarılmıştır. İnşaat sektörüne ilişkin kurumlar, standartlar veihale düzenlemelerine ek olarak inşaat sektörünün temel kaynakları analiz edilmiştir.Çalışmada, Yemen'de çalışacak müteahhit firmalar için fırsatlar ve riskler incelenerekçözüm önerileri getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study The Republic of Yemen has been examined as a new construction marketfor contractors. In this study The Republic of Yemen has been examined genrally inorder to explore the economical developments and new trends that will effectcontractors activities. Trade regulations which can effect the contractors? activities hasbeen searched. Tee main institutions, standards and tender regulations and mainsources of construction industry hs been analysed. In the conclusion constructionopportunities and risks and solutions has been given for contractors willing to work inYemen.